Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
! ZAPRASZAMY NA TURNIEJE DOOM TROOPER !

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Oszustwo!  (Przeczytany 721 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Diablerist
Moderator

Rzuciłem studia, żeby grać w karty!

Zobacz profil Email
« : Sierpień 27, 2006, 02:31:03 »

Chciałbym zauważyć, że tę kartę zagrywa się dopiero po zdobyciu PZ, a nie po zabiciu Wojownika. Nie raz mi się zdarzyło, że chciałem wziąć same PA, a głupio się czuję, mówiąc to przeciwnikowi kiedy on już wyłożył Oszustwo :? Zdarzyło mi się tak raz na Gobliconie i ze 2 razy na Polconie...
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 08:44:16 wysłane przez Nekro » Zapisane
pretorianstalker
Administrator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Sierpień 27, 2006, 03:55:53 »

Też mi się to raz zdarzyło - jeden jedyny raz jak chciałem wziąć PA (brakowało mi do wystawienia wojownik czy coś w tym rodzaju) Chichot Buli rzucił mi oszustwo zanim wziąłm pkt i mnie zatkało Uśmiech
Trzeba ustalić zasadę, że jak ktoś zagra kartę za wcześnie, to można zawsze wziąć PA Uśmiech
koszal

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Sierpień 27, 2006, 05:23:51 »

To chyba oczywiste, że mozna ją zagrać dopiero po deklaracji PA/PZ. Kwestia przedwczesnego "wyskakiwania z kartą" była już podejmowana. Trudno, niech przeciwnik płacze, skoro się rozpędził to jego strata.
Qlig
**

Władca Pechów :D

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Marzec 02, 2010, 12:14:22 »

czy gdy przeciwnik zdobedzie punkty w jednej chwili z kilku powodow to czy zagrywajac oszustwo pozbawie go wszystkich?

np, wichry, kwas, czaszki zabijajac conajmniej 2 wojowników na raz, dowod + zabojstwo na tego samego woja, soliodarity+chwala podczas wystawiania wojownika daja PZ w tym samym momecie (np czaszkujac dostajemy PZ za obu wojow w tym samym momecie) zatem wg mnie oszustwo powinno zakosic wszystkie zdobyte PZ.

Zużywacz Chichot
Skoq

Przeszywające Spojrzenie Szeryfa:)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Marzec 02, 2010, 11:42:01 »

Ja bym obstawiał, że w przypadku czaszek, strumieni kwasu, wichrów można oszukac tylko za jednego woja (tak samo jak można rzucać za każdego ucieczkę po kolei, a nie jedną Ucieczką ocalić wszystkich), tak samo oszukujemy za jednego woja przy zabójstwie+dowodzie odwagi - w tym przypadku  wykonujący misje traci i PZ z Dowodu i z Zabójstwa (PZ zdobywa się tu w tym samym momencie za obie misje), w ten sam sposób tracii się 2 PZ za Chwałę+Solidarity..... Co inni na to?

Berta Builder v 8.7 Chichot
Muleq

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Marzec 02, 2010, 03:01:10 »

Popieram pomysł Skoqa. Problem pojawił sie z powodu Chytrej zagrywki i Kwasu gdzie padł pomysł żeby pkt przyznwac za wszystkich wojowników zabitych w wyniku ataku globalnego.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: