Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
! ZAPRASZAMY NA TURNIEJE DOOM TROOPER !

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wsparcie dla Doomtroopera w programie do gry online  (Przeczytany 588 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
MasterBLB

Zobacz profil Email
« : Styczeń 25, 2010, 12:19:47 »

Witam

Tworzę program komputerowy będący multiplatformą dla karcianek kolekcjonerskich(na razie Magic:the Gathering),i mam w związku z tym pytania:
1.Czy bylibyście zainteresowani,aby program wspierał też Doomtroopera?
2.Jeśli tak,to czy bylibyście skłonni płacić ok 10 zł miesięcznego abonamentu?W jego skład wchodziłaby możliwość gry we wszystkie karcianki,jakie zaimplementuję.

Screeny programu oraz lista wymogów:
http://www.mtgnews.pl/forum/viewtopic.php?f=171&t=41499&start=0
http://www.mtgnews.pl/forum/viewtopic.php?f=171&t=40014&start=0

Filmiki obrazujące działanie:
http://www.youtube.com/watch?v=eRIYdyHonLA
http://www.youtube.com/watch?v=FzcKqnFs0fs
http://www.youtube.com/watch?v=lN99BZYdRQA
date
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Styczeń 25, 2010, 10:18:28 »

odpowiadajac za siebie
1. tak
2. do czasu gdy nie bedzie mozna przetestowac softu ciezko mowic o jakiejkolwiek kasie...a tak dla scislosci, czy chodzi o 10 pln od karcianki czy uzytkownika ?
MasterBLB

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 25, 2010, 11:33:59 »

Od użytkownika,10 zł za karciankę to byłoby przegięcie
WingedHussar
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 25, 2010, 01:53:46 »

Od użytkownika,10 zł za karciankę to byłoby przegięcie

Rzecz względna czy przegięcie. Zależy co oferowałby program. Stworzenie jego wymaga sporo pracy itd.

Jeżeli przejrzystość i możliwości byłyby większe niż lackey posiada byłbym skłonny zapłacić.

PS teraz doczytałem Mrugnięcie Oczywiście byłbym skłonny zapłacić 10 zł miesięcznie za dostęp do programu Mrugnięcie czyli wszystkie dostępne karcianki Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 02:43:53 wysłane przez WingedHussar » Zapisane
pretorianstalker
Administrator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 25, 2010, 04:09:22 »

Jak na mój gust w grę raczej nie wchodzi płącenie za grę w karcianki, do których nie masz ani praw ani licencji Uśmiech Generalnie to łamiesz prawo Mrugnięcie

A tak z ciekawości - jeszcze pewnie płaciłbym za grę stworzoną z wykorzystaniem moich skanów? Uśmiech Czy masz może swoje? Bo jeśli chodzi o moje powszechnie dostępne skany to nie były robione z myślą o komercyjnym wykorzystaniu - to tak jakby czasem przyszło Ci do głowy aby je wykorzystać Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 04:19:33 wysłane przez pretorianstalker » Zapisane
MasterBLB

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 25, 2010, 05:33:30 »

Zrobione to będzie tak,że natywnie Sorcerer pozwoli grać tylko w taką stworzoną przeze mnie karciankę.
ALE dostępna będzie w nim opcja tworzenia sobie modów do obsługi jakiś własnych wymyślonych karcianek,albo istniejących.To w skrócie polegać będzie na stworzeniu bazy danych z kartami,oraz dostarczeniu skanów kart.Nadto ja nie będę ponosił odpowiedzialności za owe fanowskie mody,w razie jakby naruszały one jakieś licencje.
pretorianstalker
Administrator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Styczeń 25, 2010, 09:15:23 »

Co nie zmienia faktu, że zamierzasz zarabiać na utrzymywaniu softu, do gier, na które licencji nie masz Uśmiech Powiedz proszę jak przebijesz lackey CCG - całkowicie darmowy soft, można robić własne pluginy... W porównaniu z tym co widziałem na YT ma też lepszy interfejs Uśmiech
date
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Styczeń 25, 2010, 10:22:43 »

ten kto ma oryginalna winde i mp3 na kompie niech pierwszy rzuci kamien ;-)

a tak na powaznie to 10 pln/miech to sporo....sofcik musi naprawde wymiatac wiec czekam na wersje demo do rozegrania sparingow

Pako

Smile for me...

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Styczeń 26, 2010, 10:17:21 »

Winde mam oryginalną, a mp3 można ściągać wedle polskiego prawa - nie można udostępniać i zmieniać ich formatu (czyt. nagrywać na płyty audio) Uśmiech

No ale rzucać nie będę. 10 PLNów nie majątek, jeśli byłoby to dobrze zrobione... chociaż ja kiedyś sobie powiedziałem, że póki będzie z kim grac w "Realu" to nie będę grał w DT na kompie.  Duży uśmiech

Zasady warszawskie

Cytat: Paul Beakley
Beg, borrow or steal every Manifest Destiny you can find (...)
pretorianstalker
Administrator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Styczeń 26, 2010, 03:33:11 »

10zł na miesiąc nie majątek, ale nie widzę powodu, żeby ktoś zarabiał na cudzym pomyśle i cudzych materiałach Język Dopóki Lackey działa i prezentuje się lepiej niż wyżej przedstawiony soft nie widzę sensu żeby w ogóle patrzeć w jego stronę... I pytanie - za co ten abonament? Za napisanie softu? Czy za jakieś serwery? Bo też niespecjalnie rozumiem... Lackey nie wymaga żadnych zewnętrznych serwerów. Zrobionych przez fanów dla fanów - nikt na tym nie zarabia... Jak widać można. A jak się chce zarobić to polecam wymyślić coś własnego Uśmiech
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: